Eventyrlig natur

Den alsidige og næsten uberørte natur langs med floden Saale i Thüringen sørger for ideelle betingelser for vandentusiaster og vandsport. Det inkluderer vandvandringer med gummibåd, kano eller tømmerflåde.

I højrebsparken Steinach kan du afprøve, hvor dygtig du er på en forhindrings parkour bane i 10 meters højde. Tovbroer og trækonstruktioner sørger for en helt ny oplevelse af bevægelse og det pirrer nerver.

Merkers oplevelsesbjergværk - det hvide gulds land. I krystalhulen kan du beundre de store og fascinerende saltkrystaller.

Golfbanen Drei Gleichen er Thüringens mest traditionsrige 18-hullers anlæg. Den ligger ved foden af den over tusinde år gamle borg Mühlenburg, der hører til borg ensemblet Drei Gleichen.

På tur på floder og søer

Thüringens floder og søer tilbyder en lang række muligheder for aktiviteter på vandet. Med kano, sejlbåd eller tømmerflåde kan du manøvrere ned ad floderne Werra, Saale eller Unstrut. Også de opdæmmede søer kan opleves fra vandsiden.
Hvis du padler ned ad floden Werra, ser du Thüringer Wald på højre hånd og møder sjældne dyrearter som vandstære og isfugle. Landskabet er forskelligartet og charmerende, fuld af stejle klipper med borge, udstrakte flodenge og skove.
Floden Saale er forbundet med det største område i Tyskland af opdæmmede søer og med uforglemmelige udsigter ud over landskaber og ind i naturen omkring spærredæmningerne Hohenwarte og Bleiloch. Også passagerbåde tilbyder ture på søerne.
Fra Unstrut kan du se vinbjerge og stejle vinterrasser. Landskabet langs floden synes næsten mediterrant. Borge og slotte er rigt fordelt på bredderne.

I store højder

Udsynet fra fugleperspektiv åbner Thüringens klatreparker og naturlandskaber. I klatreskov anlæg kan du svinge dig i et reb fra træ til træ eller svæve på højrebs parkour langt over jorden. Anlæg af denne slags finder du f.eks. i Saalfeld, Hohenfelden, Tabarz, Saalburg og Gera. Der er talrige tilbud til skoleklasser og ungdomsgrupper samt til erfarne og mindre øvede klatreglade besøgende.
Klatretårnet ved bjerget Schneekopf er spektakulært og henvendt til de svimmelfri. Fastgjort i klatretovet kan du hengive dig til klatrerusen og sætte din kunnen på prøve. Til sidst kigger man ud over Thüringer Walds tinde fra en højde på stolte 1000 meter.
Mindre nervepirrende, og derfor velegnet til mindre børn, er ferie- og fritidsparken Possen. Ud over aktiviteter til voksne i forskellige sværhedsgrader finder du her også klatrehaver til småbørn fra to år (de eneste i Tyskland). Det familievenlige tilbud suppleres af indretninger som børnedyreparker, dyrehaver, legepladser med kæmperutsjebaner og meget mere.

Klatre Down Under

I store højder - 500 meter nede under jorden? Hvordan kan det lade sig gøre? Det kan godt lade sig gøre i verdens dybeste klatrehave i Merkers oplevelsesbjergværk. Den 14 meter høje klatrevæg, den ni meter høje skråbjælke og den 13 meter høje nettunnel – DOWN UNDER er alting helt anderledes end i en ”almindelig klatrehave”. Kombinationen af sjov og adrenalin sørger for et aktivt eventyr af den helt særlige slags.

Huler, grotter, mineskakter

I Thüringen finder du en lang række aktiviteter under jordens overflade. Saalfelder Feengrotten (fegrotterne) virker som en fortryllet verden og gælder som „verdens mest farverige grotte“. Især den ærefrygtindgydende eventyrkuppel er imponerende. Nede i grotten (i Grottoneum) lærer du en helt masse om bjergværk, drypsten og mineraller.
I Merkers oplevelsesbjergværk foregår der spektakulære ting. På en 20 km lang rundtur når man frem til en hallignende kæmpebunker med verdens største underjordiske skovhjulsgravemaskine. Krystalgrotten blev først opdaget i 1980 og er et enestående naturvidunder med saltkrystaller på op til en meter i længden og i „guldrummet“ på stedet, blev hele Rigsbankens guld- og valutabeholdning opbevaret indtil slutningen af 2. Verdenskrig sammen med kunstværker af uvurderlig værdi. Det tidligere Kali-bjergværk bruges også som et usædvanligt sted for afholdelse af koncerter. Det samme gælder for Sondershausen oplevelsesbjergværk, der har en festsal i 700 meters dybde. Her kan man desuden deltage i guidede cykelture og crossløb under jorden, spille kegler og tage på roture.

mere her

Golf i Thüringen

Thüringens golfbaner byder på optimale betingelser for optimal afslapning. Ud over flere 6- og 9-hullers pladser finder du i nærheden af Eisenach, Mühlberg, Weimar og Gera også nogle 18-hullers pladser beliggende i fantastiske naturkulisser.
Golfbanen Weimarer Land adskiller sig fra de andre baner på en helt særlig måde. Den har to 18-hullers baner, der også kan kombineres med hinanden. I 2013 blev golfbanen udmærket som „Bedste nye golfbane“ i Tyskland.
Har du aldrig prøvet at spille golf? Det gør ikke noget. De enkelte golfklubber og -skoler tilbyder en lang række kurser for nybegyndere og nysgerrige, der ledes af professionelle golfspillere.

Udvalg af 18-hullers baner i Thüringen

Golf Resort Weimarer Land
Weimarer Straße 60
99444 Blankenhain
Telefon: +49 36459 6164 1000
info@golfweimar.de
www.golfresort-weimarerland.de

Thüringer Golfclub Drei Gleichen Mühlberg
Gut Ringhofen
99869 Mühlberg
Telefon: +49 36256 21740
info@thueringer-golfclub.de
www.thueringer-golfclub.de

Golfclub Eisenach im Wartburgkreis
Am Röderweg 3
99820 Hörselberg-Hainich
Telefon: +49 36920 71871
info@golf-eisenach.de
http://golf-eisenach.de/

Golfclub Gera
Am Schafteich 3
07570 Burkersdorf
Telefon: +49 36603 61610
golfpark-burkersdorf@gmx.de
http://www.golfclub-gera.de/

Kommentarer