Barrierefrie rejser

Barrierefrie rejser indebærer, at rejsevejen er behagelig. Det gælder ikke kun for mennesker med handicap, men også for familier med barnevogne eller for gæster, der ikke længere går så godt. Ferien er for alle den bedste tid på året. Thüringen har i den sammenhæng en lang række gode tilbud. Gå på opdagelse i hovedbyen Erfurt, oplev ren natur i Nationalpark Hainich eller nyd barrierefri vintersport i Oberhof. Alt dette samt en lang række andre tilgængelige attraktioner vil du kunne opleve og udforske på din ferie i Thüringen.

Barrierefri gennem Erfurt

Den bedste måde at lære en by at kende på er med en guidet oplevelsestur. Mange byer i Thüringen tilbyder særlige byvandringer, hvis tempo og indhold er afstemt efter gæster med forskellige handicaps. Erfurt byder på et alsidigt tilbud af rundvisninger, fra barrierefrie sporvogne og guidede byture på tegnsprog til guidede rundvisninger for blinde og svagtseende eller besøgende med indlæringsvanskeligheder.

Læs mere om Thürings hovedby Erfurt.

Barrierefri i Nationalpark Hainich

Hainich er en af de eneste overlevende urskove, der tidligere dækkede store dele af Centraleuropa. Siden 2011 har nationalparken sammen med fire andre fredede områder i Tyskland været en del af verdensarven „Bøgeskove i Karpaterne og Tysklands gamle bøgeskove“. Med et samlet areal på ca. 16.000 hektar er det Tysklands største sammenhængende løvskovsområde. „Lad naturen i fred.“ - det er devisen i Nationalpark Heinich, der har et omfangsrigt tilbud til sine gæster. På vandreveje, i hestevogne eller langt over trækronerne kan også mennesker med forskellige former for handicap beundre den alsidige flora og fauna.

Mere om Nationalpark Hainich.

Barrierefri aktiv vinter

Vintersport i Thüringer Wald til gæster med begrænset bevægelighed  –  en selvmodsigelse? Nej, for siden vintersæsonen 2014/2015 kendetegner den Regionalverbund Thüringer Wald e.V. (regionale forening) løjper sig ved at være til sitski. Løjperne er blevet testet af en erfaren sitski bruger og udmærker sig blandt andet ved at have et fladt startområde og ved at der er handicapparkering. Uafhængigt af vind og vejr tilbyder DKB-skisporthallen i Oberhof de bedste forudsætninger for barrierefri vintersport. Også besøgende med bevægelseshandicap som fx paralympiske elitesportsfolk kan med deres eget udstyr gøre brug af faciliteterne.


Oplev vinteren i Thüringen.

Kontakt

Oplysninger, rådgivning og information om rejselandet Thüringen og de barrierefrie aktiviteter finder du hos vores turistinformation. Her har du adgang til en lang række forslag til fritidsaktiviteter, arrangementer og mulighed for køb af billetter.

Thüringer Tourismus GmbH

Willy-Brandt-Platz 1
99084 Erfurt

Telefon: +49 (0) 361 - 37420
 

service@thueringen-tourismus.de
barrierefrei@thueringen-tourismus.de

Kommentarer

ThüringenCard

ThüringenCard

Fri tid. Fri adgang. Fri rejse - Oplev mangfoldigheden i Thüringen, og nyd den frie adgang til mere end 200 udflugtsmål og seværdigheder. flere oplysninger