Borge og slotte

Fra middelalderen og op til det 19. århundrede opstod der så mange borge og slotte i Thüringen på så lidt plads som ingen andre steder i Tyskland. Her hviler en verden af myter og sagaer: Det fortælles således, at Martin Luther så djævlen på Wartburg og smed sit blækhus efter ham. En gang røvede en ridder to prinser fra slottet Altenburger Schloss, og det måtte han bøde for med sit hoved.

 Oplev et strejf af forgangne tider, når de gamle mure vækkes til live ved guidede ture, koncerter, middelalderfester, teaterkunst og julemarkeder.

 

Wartburg

Wartburg

Det verdenskendte slot Wartburg, der er mere end 900 år gammelt, ligger højt over byen Eisenach og kan ses på lang afstand. Ifølge sagnet skulle Ludwig der Springer have bekendtgjort grundlæggelse af Wartburg med følgende ord: "Wart! Berg, du sollst mir eine Burg werden!" (Vent! Bjerg, du skal blive en borg). Her oversatte Martin Luther Det Nye Testamente til tysk i 1521 under sin beskyttelsesarrest.

mehr
Leuchtenburg

Leuchtenburg

Oplev en spændende afveksling mellem gammelt og nyt på Leuchtenburg ved Kahla 400 meter over den maleriske Saaletal. På "Dronningen af Saaletal" – som Leuchtenburg også kaldes – kan du ikke kun se en næsten helt bevaret middelalderborg i sin oprindelige form, du kan også opleve, hvordan et historisk mindesmærke er blevet fyldt med nyt liv i en usædvanlig udviklingsproces, efter at have stået tomt i årevis.

mehr
Schloss Friedenstein

Schloss Friedenstein

Slottet Schloss Friedenstein, der blev opført mellem 1643 og 1654, er det største slotsanlæg i tidlig barokstil i Tyskland. Den tidligere residens for kurfyrsterne af Sachsen-Coburg-Gotha knejser på det 311 m højre Schlossberg over Gothas Altstadt. Udefra er slottet ret enkelt og virker lidt simpelt; det, bygherren ønskede, var klarhed over form og funktionalitet.

mehr
Schloss Heidecksburg

Schloss Heidecksburg

Som en overdimensioneret krone på hovedet af den tidligere residensby Rudolstadt hviler slot Heidecksburg ca. 60 m over byens Altstadt. Her kan de besøgende beundre slottet med dets prægtige gemakker på guidede ture. En tur gennem slottets festsale giver et imponerende billede af lethed og af rokokoens glans.

mehr

Andre borge og slotte i Thüringen

Thüringens stolte borge kan se tilbage på en 1000-årig historie. De troner på bakketoppe og tiltrækker sig beundrende blikke fra lang afstand. Tæt liggende prægtige residenser for fyrster og hertuger imponerer stadig i dag som vidnesbyrd om deres tid. Du kan læse om andre borge og slotte i Thüringen og deres historie her.

Fester og markeder på Thüringens borge og slotte

Under de årlige slotsdage "Thüringer Schlössertage" venter der de besøgende et møde med kunsten. Små skuespil, fornøjelige oplæsninger, barokke koncerter, rundvisninger gennem kunstsamlingerne og præsentationer af både historisk opførelsespraksis, historiske musikinstrumenter og instrumentbygning og meget mere formidles i fyrstelige rammer ved Thüringens kunstdyrkende hof. Ekhof-Festival på slot Friedenstein i Gotha fortryller teaterelskere med stykker fra det 18. århundrede. Thüringens borge og slotte garanterer for ægte juleromantik. De åbner deres porte for en stemningsfuld julerejse ind i tidligere århundreder. I en historisk atmosfære kommer du i en helt særlig stemning i den ofte så hektiske tid inden jul. Tilbuddene dækker alt fra middelalderlige julemarkeder på Wartburg og Leuchtenburg via koncertarrangementer og videre til opførelser af eventyr og oplæsninger.

Læs om flere arrangementer i borge og på slotte i Thüringen,  her.

Kommentarer