Campingpladser i Thüringen

Nyd ferien midt i naturen, tag på vandreture, cykelture eller tag en dukkert, tænd op for grillen og mød nye mennesker. Alt det og meget mere kan du opleve på campingpladserne i Thüringen. Der er over 70 campingpladser og autocamperpladser i Thüringen. Hvad end du leder efter en 5-stjernet campingplads eller en lille autocamperplads– udbuddet af pladser er bredt og der er noget for enhver smag. Med den nye autocamperplads, oplevelsesøen „ErlebnisInsel Flößrasen“, blev den første autocamperplads åbnet i byen Bad Salzungen. Hvad end du kommer med campingvogn, autocamper eller med dit telt vil du her finde helt personlige yndlingsplads.

Du finder et overblik over alle campingpladser i Thüringen på www.thueringen-entdecken.de

Campingpladser udenfor byen

I Thüringen er det let at kombinere glæden ved urban flair og campinglivet udenfor byen.

Kun 20 minutter til fods fra den historiske by Jena finder du campingpladsen „Unter dem Jenzig“. I Mühlhausen ligger campingpladsen Schwanenteich umiddelbart ved siden af byens friluftsbad. På bare få minutter når du til fods frem til det historiske bycentrum. Fra campingpladsen „Rohrer Stirn“ har du en fantastisk udsigt over byen Meiningen. Med bussen når du på bare få minutter frem til byens charmerende centrum.

Hvis du gerne vil besøge Thüringens hovedby Erfurt kan du slå dit telt op i friluftsparken ved søen Stausee Hohenfelden. På en halv time tager bussen dig ind til Erfurts indre by.

Læs mere om regionen og byerne i Thüringen

Campingpladser i Thüringer Wald

Thüringer Wald ligger i knap 1000 meters højde og er en af de smukkeste bjergkæder i Tyskland.  Oplev de romantiske dale og bjergtoppe og den skønne udsigt over Thüringer Wald.

For campister der elsker naturen er campingferie i Thüringen et must. Det gælder uanset om du tager til et sted i umiddelbar nærhed af bjergvandrestien Rennsteig, ved floden Ilm eller Werra, ved foden af bjerget Inselsberg eller i nærheden af dalen Schwarztal. I vandresæsonen fra maj til oktober har alle pladser åbent. Mange pladser i Thüringer Wald er åbne hele året og dermed altså også for vintercampister i den kolde årstid.

Den 5-stjernede campingplads Paulfeld ligger ved foden af bjergvandrestien Rennsteig midt i Thüringer Wald.  For natur-, vandre- og campingentusiaster er de idylliske omgivelser udgangspunkt for udforskningen af de omkringliggende skove og for de let tilgængelige turistattraktioner i Thüringen.

Campingparken Eisenach er placeret roligt og idyllisk tæt på bjergvandrevejen Rennsteig ved en lille naturlig sø i den vestlige del af Thüringer Wald. Det er et ideelt startsted for dagsudflugter til de kulturelle highlights som for eksempel borgen Wartburg, Luther- og Bachbyen Eisenach eller byen Schmalkalden. Stedet er især velegnet som udgangspunkt for oplevelsesmættede vandringer, fx. i den vilde romantiske slugt Drachenschlucht eller på bjergvandrestien Rennsteig.

Læs mere om Thüringer Wald her

Camping ved floden Saales breder

De to store vandreservoirer beliggende langs floden Saale ved Hohenwarte og Bleiloch kaldes i folkemunde „Thüringer Meer“ (Thüringens hav). Thüringer Meer imponerer med en symbiose af vand og skov og indbyder til aktiv afslapning.

Direkte ved den opdæmmede søs breder finder du et stort udvalg af campingpladser. Den 5-stjernede campingplads Neumannshof tager imod gæster hele året rundt. Campingpladsen Linkenmühle Saalburg og campingpladsen Saalburg-Kloster har tre stjerner mens campingpladsen Port-Schmiedeberg er klar til at tage imod med to stjerner.

Mange campingpladser langs floden Saales breder har en bådudlejning og tilbyder også andre vandsportsaktiviteter. I byen Saalburg er det muligt at leje en båd og det giver dig mulighed for at udforske søen på traditionel vis.

Hvis du gerne vil udforske Thüringer Meer og dets charmerende omgivelser på landjorden kan du gøre det langs Saale cykelstien eller langs vandrestien på den 75 km lange rundtur omkring Hohenwarte.

Læs mere om natur og aktiv ferie i Thüringen

Kommentarer