Gotha

I residensbyen Gotha med den historiske bykerne samt Margarethen-kirken og Augustinerkloster venter der interessante oplevelser. "Det barokke univers Gotha" er med slottet Schloss Friedenstein og det hertugelige museum en kulturel attraktion.

Gothas hof har gennem tiden haft fornemt besøg af store åndsmennesker som Voltaire og Goethe og verdensberømte statsmænd som kejser Napoleon og den preussiske konge Friedrich den Store. Traditionelt og moderne mødes overalt i det, der engang var hovedstad for hertugdømmet Sachsen-Gotha.

Der er rigeligt at se og opleve her – f.eks. Friedenstein-slottets kasematter, som engang omringede slotsbygningen. Kasematterne er et af de stærkeste barokke fæstningsanlæg i Mellemtyskland, og de er i det store og hele fastholdt i deres oprindelige stand. På guidede rundvisninger kan man se skydeskårskamrene, riffelgallerierne, forsvarsanlæggene og meget mere.

Fra Gotha kan man tage med en af Tysklands ældste regionaljernbaner, Thüringerwaldbahn, ind i skoven, forbi hestevæddeløbsbanen Boxberg og frem til Tabarz. Turen, der tager en time, går forbi en masse seværdigheder i den eventyrlige Thüringer Wald. Endestationen er det idylliske rekreationssted Tabarz for foden af det 916 meter høje Inselsberg.

Martin Luther og hans relation til Gotha

Martin Luther kom flere gange til Gotha. I embedes medfør udførte han en visitats af Augustinerklosteret. Sammen med Bad Langensalza og Erfurt var Gotha et af de tre klostersteder, der blev anlagt af Augustiner-munkene, som var kommet til Thüringen fra Toscana. Ordenskapitlet i den tyske Augustinerkongregation, som mødtes i foråret 1515 i Gotha, valgte Martin Luther som hjælpepræst i 10 (senere 11) Augustiner-konventer i Sachsen og Thüringen. En opgave, som han efter sigende tog fat på med fast hånd i både stort og småt. Luther bruge ofte Gotha som et opholdssted under sine rejser fra og til Worms, Marburg og Schmalkalden. Det første ophold, vi kender til med sikkerhed, fandt sted i maj 1515, det sidste i 1540. Friedrich Myconius (1491-1546) er gået over i historien som "Gotha-reformator". Myconius, som Luther gerne søgte råd hos, var blevet kaldt til Gotha for at tage sig af reformationen, der havde fået voldsomt fat her.

www.lutherland-thueringen.de

Kontakt

Tourist-Information Gotha/ Gothaer Land

Hauptmarkt 33
99867 Gotha

Telefon: +49 (0) 3621 - 510 450
Fax: +49 (0) 3621 - 510 459

tourist-info@kultourstadt.de
http://www.kultourstadt.de

Kommentarer