Leuchtenburg

Oplev en spændende afveksling mellem gammelt og nyt på Leuchtenburg ved Kahla 400 meter over den maleriske Saaletal. På "Dronningen af Saaletal" – som Leuchtenburg også kaldes – kan du ikke kun se en næsten helt bevaret middelalderborg i sin oprindelige form, du kan også opleve, hvordan et historisk mindesmærke er blevet fyldt med nyt liv i en usædvanlig udviklingsproces, efter at have stået tomt i årevis.

Leuchtenburg

Stiftung Leuchtenburg tilbyder med udstillingen "Porzellanwelten" en enestående mulighed for at sende den besøgende på en sanselig rejse, der fortæller spændende og følelsesbetonede historier om porcelænet. Du kan rejse i fjerne lande, opdage det hvide guld fra havets bund i udstillingen "Wanli Expedition". Du kan også se verdens største porcelænsvase og verdens mindste pendant til den. På denne rejse kan du endda få opfyldt dine ønsker: Et stykke porcelæn, der kastes fra den 20 meter lange skywalk "Steg der Wünsche", for skår bringer som bekendt lykke!

Også Leuchtenburgs 800-årige historie kan opleves aktivt. På en rundtur kan den besøgende komme ned i den dybeste fangekælder, hvor wettinske syndere blev spærret inde i middelalderen. På tugthusudstillingen kan du opleve følelsen af jernkæder på din egen krop. Efter Leuchtenburg havde fungeret som fængsel og arbejdslejr, udviklede stedet sig til et centrum for friheds- og ungdomsbevægelsen i 1920'erne. Udstillingen "Glut ist Geist" fortæller om vandrefuglene på Leuchtenburg.

Den sanselig oplevelse af Leuchtenburg tilbyder også noget til maven: I borgens middelalderlige restaurant fortolkes kulinariske højdepunkter fra Thüringen på moderne vis og får et eksklusivt strejf med frisk urter fra borgens egen have.

Der arrangeres regelmæssigt koncerter, forestillinger eller foredrag på Leuchtenburg. Hvis man er forelsket, kan man også sige "ja" til hinanden her.

Leuchtenburg: Porcelæn møder middelalder.

 

Kommentarer

ThüringenCard

ThüringenCard

Fri tid. Fri adgang. Fri rejse - Oplev mangfoldigheden i Thüringen, og nyd den frie adgang til mere end 200 udflugtsmål og seværdigheder. flere oplysninger