Verdenskulturarven Wartburg

Wartburg har siden 1999 været UNESCO-verdensarv med udmærkelsen "fremragende mindesmærke for den feudale epoke i Mellemeuropa". Som et historisk sted, der har beriget menneskeheden med vigtige åndelige, kunstneriske og samfundsmæssige impulser, fascinerer borgen i dag omkring 350.000 besøgende om året.

Den verdensberømte Wartburg med mere end 900 år bag sig troner over byen Eisenach, synligt på lang afstand. Det fortælles, at Ludwig der Springer grundlagde borgen med følgende ord: "Vent! Bjerg, du skal blive mig en borg!"

Wartburg er ikke bare en borg, men også et vidnesbyrd om den tyske historie. Borgen fortæller os om middelalderens fyrstelige kunst. Den hellige Elisabeth levede og arbejdede her. Og Martin Luther oversatte Det Nye Testamente. Værelset i Burgvogtei, hvor reformatoren boede og arbejdede fra maj 1521 til marts året efter, og hvortil utallige pilgrimme har valfartet gennem århundreder, kan med rimelighed anses for at være arnestedet for både Luthers bibel og det moderne tyske sprog.

 De tyske studenterforeningers fest blev holdt på Wartburg, og Wagner skrev sin romantiske opera "Tannhäuser" her.

Begivenheder, der endnu i dag forklarer, hvorfor Wartburg er en så fascinerende attraktion.

Jægerværelset er folkeregisterkontor for Standesamt Eisenach. Det ligger på første sal af hotellet med udsigt over atriumgården og Wartburg og bruges bl.a. til vielser. Vægmalerierne med "Hubertus" er opført i 1920'erne af Weimar-kunstneren Kurt Roquette og har givet rummet dets navn. Utallige par fra hele Tyskland har gennem tiden fejret deres vielse i disse højtidelige rammer.

 

Æseltur til Wartburg

En særlig fornøjelse for børn er den traditionsrige 20-minutters æseltur til Wartburg. Æselstationen er i drift i sommermånederne, når vejret er godt.

Kommentarer