Vinterskov, vintersport og eventyr

Vinteren i Thüringer Wald, Thüringer Schiefergebirge og Rhönområdet er som i et eventyr. Kilometerlange løjper og over 30 skilifter venter her på de vintersportsglade besøgende. Talrige skiskoler i Thüringen tilbyder ski- og snowboard kurser. De familievenlige skipister, der findes overalt, er særligt velegnede for nybegyndere.

Hvis du hellere vil opleve de ensomt beliggende vinterlandskaber kan det anbefales at tage en tur på snesko hen over de tilsneede enge og marker. 

Du finder også noget usædvanligt: Kælkebaner og pister indbyder til natlige ture i projektørlysets skær. Naturkælkebaner, snowtubing-pister og sneskulptur konkurrencer får børnenes hjerter til at slå hurtigere.

Vintervidunder Thüringen

Langrendsski, vinterwellness, snowboarding, slædehundeoplevelser: Oplev vinteren i Thüringen!

Outdoor vintersport i Thüringen

Thüringens vintersportsregion nummer 1 er Thüringer Wald. Mellembjerglandskabet hyldet i sne tilbyder omfattende skiløbsstrækninger men også hurtige ski- og kælkepister. Den længste skivandresti i Centraleuropa indbyder til aktive vinterfornøjelser. Der er skispor 140 km langs den legendariske bjergvandresti Rennsteig, og der er opsat skilte og vejen er certificeret af det tyske skiforbund. Midt i Thüringer Wald ligger Thüringens højest beliggende alpine skiområde i 590 til 840 meters højde, Skiarena Silbersattel i Steinach. På syv pister udfordrer både nybegynder og øvede. Med en snowbike vil du kunne opleve en endnu hurtigere tur ned ad bjerget. I Skiarena Heubach kan ski- og snowboard nybegyndere afprøve deres evner på en 600 meter lang piste. Alle som holder af at være aktiv i rolige vinteromgivelser kan tage på en slædehundetur eller en tur på snesko.

Du finder mere information om Naturpark Thüringer Wald her.

Indoor vintersport i Thüringen

Ingen sne i sigte? Selvom den hvide vinterpragt nogle gange lader vente på sig i de tyske mellembjerge behøver du ikke vente på fantastiske oplevelser. Aktiv ferie med garanti for morskab finder du uafhængigt af vejret med en tur på skøjter i Thüringens skøjtehal. Her kan du lave piruetter og hvis du er nybegynder kan du gøre brug af kursustilbudene. I DKB-skisportshalen i Oberhof har du de bedste snebetingelser hele året rundt. Både sommer og vinter kan du her bruge den næsten to kilometer lange langrendsløjpe. Flere krævende stigninger og sving sørger for sportslig afveksling og gør denne attraktion i Oberhof til noget helt specielt. Her kan alle dyrke vintersport ved en konstant temperatur på fire graders celsius. I skiskydningshallen kan du træne med små kalibre og luftgevær. I det moderne issportscenter i Erfurt kan du tage så mange ture på skøjter som hjertet lyster.

Flere vintersportstip til Thüringen.

Tip: Ren afslapning i Thüringen

Træk stikket ud, fyld dig med varme og nyd ren afslapning i Thüringen. Oplev de mange moderne termalkilder og friluftsbade med fantastiske wellness- og afslapningsområder. Livseliksiren vand skænker behagelig afslapning og aktiv rekreation. Giv krop og sjæl en pause. Fyld dig med den helbredende virkning fra saltvandsbadene, saunaerne og en afslappende massage og læg hverdagen bag dig for et øjeblik. Med ThüringenCard kan du bade og slappe af til gode priser i mange termalkilder og friluftsbade!

Du finder mere information om ThüringerCard her.

Kommentarer